Veelzijdige tentoonstelling in de geest van de Hanze

Het interieur van de St. Michaelskerk, oftewel Het Academiehuis, waar Sense of Place te zien zal zijn (foto Het Academiehuis)

Van 1-30 september 2023 tonen oude en nieuwe Zwollenaren werk dat geïnspireerd is op hun sense of place, hun gevoel bij hun stad. Sense of Place is een veelzijdige, eigentijdse tentoonstelling, gemaakt in de geest van de Hanze. Sense of Place is tijdens Hanzejaar 2023 te bezoeken in het Academiehuis maar ook blijvend als virtuele kunstroute. Onze portfolio is hier te zien.

Visualisatie van ‘Groeistad Zwolle’, een interactieve puzzel die gemaakt wordt door de Mannenschuur (Willem Blok)

Een grote, interactieve puzzel van de stad Zwolle. Een tableau van eigentijdse ‘Groeten uit Zwolle’. Een levensgroot schilderij gemaakt door een ‘pop up’ kunstenaar samen met Oekraïense vluchtelingen. Een eigentijdse kroonluchter, met kleuren die de Zwolse nationaliteiten verbeelden.

In het hart van de stad, in de Grote of Sint-Michaëlskerk, vindt je in september 2023 een bijzondere tentoonstelling. In ‘Sense of Place’ verbeelden oude en nieuwe Zwollenaren wat zij voelen bij (het landschap) van hun stad. Ze werken soms alleen maar soms ook samen in een community art project. Een soort Hanze 2.0 dus – een uitwisseling van culturen, ervaringen en ideeën in een verbinding van hart en ziel.

Visualisatie van ‘Groeten uit Zwolle’ (Willem Blok)

Betrokken bezoekers

Bezoekers worden uitgenodigd deel te nemen aan workshops waarin ze met verschillende kunstuitingen aan de slag gaan. Het project wordt blijvend als virtuele kunstroute in de routeapp van Landschap Overijssel gepresenteerd. Klik hier voor info over de fietsroute ‘Zwolse Groenvingers’.

Visualisatie van glasobject Pinpoint door Simone Guezen (Willem Blok)

Wie doen er mee?

Organisaties

Cibap Zwolle, Palet Zwolle, Mannenschuur Zwolle, Sketch Crawl Zwolle.

Individueel

Bauke Vermaas, Rodaan Al Galidi, Ursula van de Bunte, Tamme de Boer, Marcel Goossens, Loek Koopmans, Anastasiy Kondratenko, Dennie Boxem, Tina Shovkoplias, Svitlana Vorfolomiieva, Sergei Anika, Sophia Pavlova, Maarten Keijzer, Simone Guezen, Rianne Seton, Everdien Post, Kaiishto Tetiana, Elena Aristarkhova, Ward Sham Asami en vele anderen!

Meer weten?

De tentoonstelling wordt gemaakt door kunstenaarscollectief Sense of Place en gecoördineerd door Willem Blok en Lucia de Vries.

Email ons via senseofplacezwolle@gmail.com.